Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان با توجه به انسجام در عملکرد، اطلاع‌رسانی گسترده و فعال‌ کردن به موقع آموزش مجازی با توجه به زیرساخت‌های موجود در واحد الکترونیکی، الگویی جامع، یکپارچه، کارآمد، موفق و پیشرو برای سایر دانشگاه‌ها محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا در کشور یک ماهی می‌شود که آغاز شده و منجر به تعطیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی شده است؛ مسئولان دانشگاهی برای استمرار کلاس‌های دانشگاه‌ در این ایام به آموزش الکترونیکی یا مجازی روی آورده‌اند تا مسیر پیشرفت علمی کشور متوقف نشود.

دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان دانشگاهی پیشرو در عرصه آموزش الکترونیکی، پس از تعطیلی دانشگاه‌ها به‌دلیل شیوع ویروس کرونا همه امکانات خود را در راستای آموزش غیرحضوری به دانشجویان قرار داده است و صدها هزار نفر از دانشجویان این دانشگاه از طریق آموزش الکترونیکی مشغول به تحصیل هستند.

برای مطلع شدن درباره آموزش از راه دور و مزایای این مدل آموزشی با لاله فرهنگ‌متین مدیرکل پژوهش و مجری برنامه علمی پدافند غیرعامل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال به گفتگو نشسته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

آنا: آموزش الکترونیکی در دانشگاه آزاد اسلامی پس از شیوع ویروس کرونا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

فرهنگ‌متین: در پی شیوع ویروس کرونا و لغو کلاس‌های حضوری و ابلاغ شیوه‌نامه آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی مورخ ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ توسط دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با توجه به وجود زیرساخت‌های لازم برای آموزش مجازی در واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، اساتید و دانشجویان را از طریق اطلاعیه دعوت کرد تا مطابق برنامه کلاسی خود وارد درگاه آموزش مجازی شوند و به تشکیل و حضور در این کلاس‌ها اقدام کنند.

دانشگاه آزاد اسلامی؛ الگویی کارآمد و موفق در زمینه آموزش مجازی

آنا: آیا دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه آموزش از راه دور موفق بوده است؟

فرهنگ‌متین: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان با توجه به انسجام در عملکرد، اطلاع‌رسانی گسترده و فعال‌ کردن به موقع آموزش مجازی با توجه به زیرساخت‌های موجود در واحد الکترونیکی، الگویی جامع، یکپارچه، کارآمد، موفق و پیشرو برای سایر دانشگاه‌ها محسوب می‌شود.



در شرایط شیوع بیماری کرونا زمینه‌ای گسترده فراهم شده تا کلاس‌های واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت غیرحضوری ادامه‌ پیدا کند و بسیاری از دروس به‌صورت مجازی به دانشجویان آموزش داده شود.

دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر یک نظام یکپارچه مجازی ایجاد کرده که از طریق همه واحدها و همکاری متقابل آنان، چرخ آموزش پیوسته بچرخد و به‌خوبی ادامه پیدا کند؛ همچنین تعداد بسیاری از مدارس نیز از بستر مجازی واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی بهره‌مند شده‌اند.

آنا: آموزش مجازی در سایر دانشگاه‌ها به چه شکلی است؟

فرهنگ‌متین: برای مثال دانشگاه تهران، ذیل مرکز آموزش‌های ضمن خدمت، با محوریت روش‌های یاددهی و یادگیری الکترونیکی، تهیه سناریوی تدریس، ویدئوهای آموزشی و... دوره آموزشی برگزار می‌کند و برای تشویق اساتید جهت شرکت در دوره، امتیاز ارتقاء و آئین‌نامه ترفیع تخصیص داده و برگزاری کلاس‌ها به شیوه الکترونیکی را در ایام نوروز برای جبران تقویم آموزشی تاخیری فراهم کرده است.

در دانشگاه امیرکبیر نیز سامانه آموزش الکترونیکی برخط(نیما) و یا برون‌خط (مودل) برقرار است و کلاس‌ها را به‌صورت غیرحضوری برگزار می‌کنند. همچنین دانشگاه شهید بهشتی، کلاس‌های مجازی را راه‌اندازی کرده است که برخی می‌گویند با ادامه‌دارشدن تعطیلات، نیازمند تقویت زیرساخت‌های آموزش مجازی هستند؛ در دانشگاه صنعتی شریف نیز از ۴ سال قبل زیرساخت‌های آموزش مجازی و از راه دور فراهم شده است و هم‌اکنون برخی از اپراتورهای تلفن همراه تعرفه ترافیک سامانه‌های آموزش غیرحضوری این دانشگاه را به یک‌سوم کاهش داده‌اند.

آنا: آموزش الکترونیکی و مجازی چگونه است و چه الزاماتی دارد؟

فرهنگ‌متین: در قسمت آموزش مجازی، راهنما و نرم‌افزارهای مختص آموزش مجازی و تلفن‌های پشتیبان اطلاع‌رسانی شده است؛ دانشجویان بعد از ورود به درگاه http://lms28.iauec.ac.ir می‌توانند وارد واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی شوند و با انتخاب درس مورد نظر و گزینه "شروع ویرایش"، کتب، جزوه و فایل‌های مورد نظر اساتید را ببینند و سپس وارد کلاس درس شوند.

در کلاس مجازی بعضی گزینه‌ها مانند فعال شدن صدا، میکروفن و... ممکن است ایجاد مشکل کند و نیاز به چک کردن داشته باشد، همچنین در صفحه وایت‌برد و تخته سیاه باید قلم نوری یا ابزارهای مشابه داشته باشیم تا قابلیت نوشتن آنلاین روی متن درسی ایجاد شود؛ درصورت در دسترس نبودن قلم نوری و... امکان تایپ کردن در این سامانه وجود دارد.



یکی از الزامات آموزش مجازی، اتصال به شبکه اینترنت با سرعت مناسب، وجود یک رایانه و راهنمای آموزش مجازی و نصب نرم‌افزارهای مورد نیاز و توصیه شده در راهنماست. همچنین آماده کردن محتوای آموزشی متناسب با فضای مجازی از دیگر نکات مهم است و به اساتید پیشنهاد می‌شود که قبل از آموزش رسمی، با تعدادی از دانشجویان داوطلب، کلاس را به‌صورت تمرینی برگزار کنند و فایل‌های مورد نیاز در حین تدریس از قبل در سامانه بارگذاری شود.

آنا: آموزش مجازی چه مزیت‌هایی دارد؟

فرهنگ‌متین: در شرایط کنونی کشور و تلاش برای قطع زنجیره شیوع بیماری کرونا و کنترل آن و ضرورت عدم حضور در اجتماعات، آموزش مجازی بسیار کارآمد بوده و به نظر می‌رسد که فضای مجازی برای دانشجویان جذابیت بسیاری دارد و سرعت آموزش دادن را بالا می‌برد؛ آموزش از راه دور دلایل غیبت دانشجویان را محدود می‌کند و ارتباط موثری با یکایک دانشجویان در این فضا برقرار می‌شود.

جذابیت امتحان آنلاین و رقابت دانشجویان با یکدیگر در آموزش مجازی

راه دور و تاخیر در کلاس درس به‌دلیل ترافیک و... در آموزش مجازی معنایی ندارد و منابع به‌راحتی در اختیار دانشجویان به‌صورت آنلاین قرار می‌گیرد؛ همچنین امکان ضبط کلاس و بهره گیری مجدد آن وجود دارد، تمرین حل شده به‌آسانی قابل بارگذاری بوده و ارزشیابی و امتحان مستمر آنلاین می‌تواند به جذابیت در رقابت کردن دانشجویان با یکدیگر و بالابردن کیفیت آموزشی بیفزاید. این شیوه آموزشی موجب کاهش استرس دانشجو و برقراری آرامش مطلوب در حین آموزش می‌شود.



آنا: راهکار شما برای تقویت آموزش از راه دور در کشور چیست؟

فرهنگ‌متین: برای تقویت بیشتر آموزش الکترونیکی، گسترش پشتیبان‌های سامانه و برگزاری کارگاه ویژه اساتید برای مهارت‌افزایی در راستای طراحی تدریس با شیوه‌های نوین و... پیشنهاد می‌شود؛ اگر در شرایط معمولی کشور و در حین برگزاری کلاس‌های حضوری، چند جلسه از کلاس‌ها به‌صورت مجازی برگزار شود باعث بالا رفتن سطح آمادگی دانشجو و استاد برای شرایطی مانند وضعیت فعلی کشور می‌شود‌. همچنین دسترسی به رایانه و اینترنت برای اساتیدی که مایل به حضور در واحدهای دانشگاهی هستند، نیاز است که انتظار می‌رود توسط مسئولان مربوطه فراهم شود.

انتهای پیام/۴۱۱۸/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال آموزش از راه دور آموزش الکترونیکی آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی آموزش الکترونیکی شیوع ویروس کرونا آموزش از راه دور واحد الکترونیکی آموزش مجازی دانشگاه ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۵۱۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است، می‌تواند مخرب باشد به‌خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب را از یکدیگر تشخیص دهند و این امر نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین و آموزش‌ از سوی معلمان است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در عصر تکنولوژی و فناوری استفاده از تبلت و گوشی میان کودکان و نوجوانان رواج پیدا کرد؛ اما استفاده از فناوری چه اندازه کنترل شده است تا کودکان محتوا‌های مربوط به سنین خود را مشاهده کنند؟

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است، می‌تواند مخرب هم باشد به خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب از یکدیگر تمییز و تشخیص دهند و نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین هستند؛ اما این کنترل نمی‌تواند به صورت مستمر صورت بگیرد از طرفی رهاشدن در این فضا خطراتی به همراه دارد.

حفاظت از کودکان اینترنت در کشور‌ها با وضع قوانین سختگیرانه

با پررنگ شدن استفاده از اینترنت در سراسر جهان کشورها به سمت وضع قوانینی رفتند تا فضای مناسب تری جهت استفاده کودکان و نوجوانان فراهم کنند. مثلا یکی از ایالات امریکا کودکان زیر 18 سال را بین ساعت 10:30 شب تا 6:30 صبح از استفاده رسانه‌های اجتماعی منع  کرده و استفاده از رسانه‌های اجتماعی در این ایالت برای کودکان نیاز به تأیید سن دارد. برخی قوانین در دیگر ایالت‌های امریکا نشان می‌دهد که والدین می‌توانند به حساب‌های فرزندشان دسترسی داشته باشند و شرکت‌ها از جمع‌آوری اطلاعات مربوط به کودکان زیر 13 سال بدون رضایت والدین منع شده‌اند.سنگپور

در سنگاپور نیز قوانینی برای مقابله آزار آنلاین کودکان در نظر گرفته شد، طبق این قوانین پلتفرم‌های آنلاین موظف هستند در صورت گزارش محتوای مخرب اقداماتی انجام دهند و سیستم‌هایی مانند فیلتر‌های مختلف برای محافظت از کودکان به کار گیرند.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا استراتژی بهتری در این زمینه در نظر گرفته و این استراتژی مجموعه‌ای از اقدامات پیشنهاد می‌‌کند که نخستین گام آن تولید محتوای آنلاین خلاقانه و آموزشی برای کودکان است که تنظیمات حریم خصوصی با استفاده از کنترل والدین انجام می‌شود. لایحه‌ای نیز برای جلوگیری و مبارزه با سوءاستفاده جنسی از کودکان در فضای آنلاین ارائه شده است.

فرانسه

فرانسه تولیدکنندگان موبایل و رایانه مانند اپل و ... را وادار می‌کند گزینه‌ای برای محدودکردن دسترسی کودکان به اینترنت را برای والدین فراهم کنند. این قانون به طور کاملاً واضح استفاده و جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران زیر سن قانونی را برای مقاصد تجاری مانند بازاریابی مستقیم ممنوع کرده است.

هند

کشور هند دستورالعملی را برای معلمان و والدین درباره ایمنی بازی‌های آنلاین صادر کرده است. طبق این دستورالعمل خرید دراپ‌های بازی بدون تاییدیه والدین مجاز نیست و باید از روش‌های پرداخت با رمز یکبار مصرف استفاده شود. والدین و معلمان باید به کودک آموزش دهند تا حریم خصوصی خود را در فضای آنلاین محافظت کنند.

استرالیا

استرالیا پیش نویس قانونی را ارائه کرده تا شبکه‌های اجتماعی را وادار کند برای کاربران کمتر از 16 سال رضایت والدین را دریافت کنند. به این ترتیب استرالیا نیز به جمع کشور‌هایی می‌پیوندد که مشغول کنترل سنی شبکه‌های اجتماعی هستند و تلاش دارند قدرت شرکت‌های فناوری بزرگ را کنترل کنند.

انگلیس و آمریکا

سال گذشته میلادی انگلیس قانونی شامل 15 استاندارد را اجرا کرد که هدف آن حفظ حریم خصوصی برای کودکان در فضای آنلاین است.در این میان آمریکا نیز در کنار اروپا و آسیا سعی دارد از کودکان محافظت کند. طی این لایحه پلتفرم‌های آنلاین موظف می‌شوند به والدین برای کنترل بهتر فعالیت‌های آنلاین فرزندانشان کمک کنند.همچنین ابزار‌هایی در اختیار والدین کودکان زیر 16 سال قرار می‌گیرد تا از آنها محافظت شود.

چین
چین اقداماتی سختگیرانه علیه شرکت‌های فناوری بزرگ را آغاز کرد که پلتفرم‌های بزرگ باید به طور مرتب میزان حفاظت سایبری از افراد زیر سن قانونی را ارزیابی کنند تا محیطی سالم برای آنها فراهم شود. چین قوانینی برای محدود کردن وقت گذرانی افراد زیر 18 سال در بازی‌های ویدئویی نیز وضع کرد و مدت زمان مجاز برای این گروه سنی را به 3 ساعت در هفته کاهش داد.

ایران و اینترنت کودکان

سال گذشته در کشور ما با راه‌اندازی سرویس اینترنت کودک و نوجوان (سرویس 456) برای خانواده‌ها سه روش به‌منظور حفاظت از کودکان در فضای مجازی فراهم کرد که نخست با شماره‌گیری #456*، دوم از طریق سایت و سوم از طریق اپلیکیشن 456 این امکان برای خانواده‌ها فراهم‌شده تا دسترسی کودکان و نوجوانان خود به اینترنت را متناسب با سن و شرایط هر کدام تعریف و مدیریت کنند. زیرا حفاظت از کودکان در محیط اینترنت نیازمند تلاش هماهنگ والدین، تولیدکنندگان، ارائه‌کنندگان خدمات و قانونگذاران است.      

فراهم سازی فضای مجازی ویژه کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ 

در دولت سیزدهم صیانت به منظور ایجاد شرایط مناسب برای استفاده مفید، سالم کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و مراقبت از آنان در برابر آسیب‌های ناشی از آن انجام می‌شود. از جمله اهداف اجرای طرح صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی می‌توان به فراهم سازی فضای مجازی ویژه خردسالان، کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ اسلامی-ایرانی برای استفاده مناسب از فضای مجازی و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی آن اشاره کرد.

عیسی زارع پور وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به اینکه حوزه کودک و نوجوان در فضای مجازی حوزه بسیار مهمی است اما آن‌چنان‌که باید و شاید به آن پرداخته نشده است گفته بود که سابقه بحث حفاظت از کودکان در فضای مجازی قریب به دو دهه است که در دنیا دنبال می‌شود و در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود هم فعالیت‌های خوبی در کشور انجام شد البته در ادامه کمتر به این حوزه توجه شده است و اقدامات انجام‌ شده یا کافی نبوده یا متناسب با چارچوب‌های فرهنگی کشورمان نبوده است.

تکالیف در نظر گرفته‌شده در سند صیانت از کودکان در فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده تا با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی یک محیط امن در فضای مجازی برای کودکان فراهم کند تا آن‌ها کمتر در معرض محتواهای نامناسب قرار گیرند. همچنین فراهم سازی محیط امن متناسب با سن و محتوایی که در اختیار کاربر قرار می گیرد، از دیگر تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با همکاری خیلی خوب خانواده ارتباطات کشور و در رأس آن اپراتورهای تلفن همراه این امکان فراهم شده است.

سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده است

سند صیانت از کودکان در فضای مجازی
سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده چرا که بر آسیب پذیرترین بخش جامعه که کودکان هستند تاکید داشته و برای کاهش آسیب پذیری در این حوزه موثر است. 

سند حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، از سال 1398 در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته بود تا به واسطه آن اینترنت کودکان از اینترنت عمومی جامعه مستقل شود و هم تولید محتوای گسترده‌ای مخصوص کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت انجام شود سند صیانت از کودکان در فضای مجازی خردادماه سال 1400 به تصویب رسید. 

این سند مصوب شورای عالی فضای مجازی خالق الگوی ملی برای نظم بخشی حقوقی و مدیریت فضای مجازی در ارتباط با کودکان و نوجوانان ایرانی است؛ و اصل این سند، ایجاد محیط مجازی صیانت شده برای کودکان و نوجوانان است.

کلام آخر 

محافظت از کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت لازم و ضروری است و باید همه نهادهای مربوطه از جمله وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی و وزارت فرهنگ پای کار باشند اما این نقش پررنگ والدین است که می تواند نتیجه مطلبوب را ارائه دهد و از آن مهم‌تر آموزش به کودکان و نوجوان از سوی خانواده و معلمان نکته پررنگی است که باید به صورت ویژه به آن پرداخت.

منبع: آنا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «رویداد صدرا» توافق برد-برد دانشگاه و صنعت
  • شناگر قشم در رقابت‌های شنای آزاد کشور خوش درخشید
  • قهرمانی لیگ برتر رویینگ بانوان سهم دانشگاه آزاد شد/ صدور جواز حضور رقابت‌های بین‌المللی روسیه
  • رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بروجرد آغاز به کار کرد + عکس و فیلم
  • نمایشگاه «صدرا» در دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد آغاز به کار کرد + فیلم
  • سکوی «تامین و تولید» راه‌اندازی می‌شود/ تبیین ظرفیت‌های ایران
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند
  • قم، پیشرو در تربیت معلمان پرورشی
  • رویداد صدرا به ایستگاه اندیمشک رسید
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت